Shameboy uiteindelijk twee keer op Dour

Shameboy staat op dag twee op twee verschillende podia op het Dourfestival. Eerst vervingen Luuk Cox en dj Bobby Ewing Rinôçérôse in de Dance Hall en om 1 uur vannacht sluiten ze ook de Red Frequency Stage af.
Het Franse duo Rinôçérôse moest verstek laten gaan omdat een deel van het materiaal  vastzit in Italië. Shameboy (archieffoto) viel in met een dj -set.

Na een regenachtige nacht, kwam dag twee van Dour volgens onlineredacteur Ludwig De Wolf traag op gang. "Het is een opvallend rustige editie, in tegenstelling tot de feesteditie van vorig jaar (20 jaar Dour), toen je hier over de koppen kon lopen."
Vandaag was het een bewolkte dag, maar af en toe brak de zon wel door. Een van de eerste hoogtepunten was het optreden van Sepultura, waarbij vooral op klassiekers als "Chaos AD", "Arise" en "Roots" enthousiast gereageerd werd.

De negen Japanners van het Tokyo Ska Paradise Orchestra (allemaal in een pak), kregen het publiek eerder op de dag al aan het dansen. Geslaagde optredens waren er ook van Deerhoof en... And You Will Know Us by the Trail of Dead (foto in tekst). Op vrijdag stond er op Dour trouwens opvallend veel indie rock geprogrammeerd.

Killing Joke droeg "A love like blood" op aan alle overledenen die het publiek kende en er was ook een nummer voor Kurt Cobain.

Vive La Fête (de groep van Danny Mommens en Els Pynnoo) is vannacht de headliner op het hoofpodium. Er wordt ook nog veel verwacht van Animal Collective en Fuck Buttons.

Baloji vervangt Assassin zondag

De rappers van Assassin die zondag geprogrammeerd stonden, hebben hun optreden moeten annuleren omwille van gezondheidsproblemen. Zij worden vervangen door Baloji (ex-Starflam).