"Opvolger van Clapton" op Blues Peer

In Peer is het Rhythm and Blues Festival aan de tweede dag van de feesteditie ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het festival toe. Radio 1-reporters Jan Sprengers en Dirk Blancke zagen knappe optredens van Dave Arcari en Hokie Joint. Steve Winwood is vandaag de hoodact.
Blues Peer viert zijn jubileum met een gevarieerde affiche die als ondertitel "25 years of kings and legends" heeft.

In de beginjaren stond er enkel blues op het programma, maar intussen reikt het programma muzikaal verder. "Het kijkt ook naar aanverwante genres zoals hedendaagse Americana, boogie, soul, rootsmuziek en classic rock", legt Dirk Blancke van Radio 1 uit.
Blancke genoot alvast van de Schotse gitarist Dave Arcari, die helemaal alleen op het podium stond, maar "met hart en ziel stond te fingerpicken aan zijn snaren". Arcari zong onder meer "Blue train" van Johnny Cash. De Nederlandse band The Shiner Twins bracht een mix van allerlei zuiderse Amerikaanse muziekgenres. "Heel plezierig, maar tegelijk ook hun zwakte", vond Blancke. "Je kan die genres immers niet allemaal onder de knie hebben."

Jan Sprengers was dan weer vol lof voor de jonge Britse band Hokie Joint. Hun 23-jarige gitarist Joel Fisk wordt regelmatig vergeleken met Eric Clapton. "Ze spelen efficiënt en tasten de grenzen van de blues af richting pop met catchy refreinen." Ook voor Blancke was deze band trouwens een van de hoogtepunten van de dag.

Joe Bonamassa, die als voorlaatste artiest optrad in Peer, is een uitstekende gitarist, maar Sprengers houdt niet van de sterallures die de man zich de afgelopen jaren aanmat. "Zijn zwakke punt is zijn stem, maar hij kon het publiek in Peer wel entertainen." Steve Winwood (archieffoto) is vanavond de headliner.