"Rockend" Arsenal laat Dourpubliek dansen

De derde dag van het Dourfestival was zonovergoten. De Belgische band Arsenal bouwde traditiegetrouw een feestje, maar ook de psychedelische postrockgroep Arbouretum en de Franse rappers van IAM maakten indruk op onlineredacteur Ludwig De Wolf.
De Waalse alternatieve rockgroep Malibu Stacy lokte deze namidaag al redelijk wat festivalgangers naar het hoofdpodium. Radio 1-reporter Stijn De Meulenaere omschreef hun muziek als "grappig en leuk".

Later in de namiddag genoten opvallend veel mensen van de set van Arsenal (foto boven). Stijn De Meulenaere zag een "rockend" Arsenal, maar "het publiek kon dat best smaken".
De festivalgangers hebben vandaag ook een hele dag kunnen genieten van de zon. En ondanks de regenbuien van afgelopen nacht was de wei niet herschapen in een modderpoel.

De psychedelische postrockgroep Arbouretum (foto in tekst) speelde vroeg op de dag "een weergaloze rockset", volgens De Wolf. O'Death kon, met banjo, countrygezang en een mix van folk, jazz en gypsymuziek, de fans van Americanamuziek bekoren.

In de vooravond gaven de Franstalige rappers van IAM een energiek optreden op het hoofpodium. Voor dat hoofdpodium hadden op dat moment trouwens al veel Pet Shop Boys-fans postgevat. De Pet Shop Boys sluiten vanavond op het hoofdpodium de derde dag van het Dourfestival af.