Hoesontwerper Beatles en Stones overleden

Tom Wilkes, die platenhoezen voor onder anderen Rolling Stones en The Beatles ontworpen heeft, is overleden aan een hartstilstand. De Amerikaanse designer en fotograaf is 69 geworden.
De krant New York Times citeert zijn dochter Katherine Fotch die meldt dat haar vader op 28 juni overleden is. Wilkes was ook al lang ziek.

Wilkes veroorzaakte onder meer ergernis met zijn ontwerp voor het Rolling Stones-album "Beggars banquet". Het toonde de groepsnaam als graffiti in een openbaar toilet. De platenfirma bracht een andere cover uit en greep pas later terug naar het origineel.

Andere ontwerpen waren die voor de rode en blauwe verzamelalbums van The Beatles, "Concert for Bangladesh" van George Harrison en "Harvest" van Neil Young. Voor zijn ontwerp voor "Tommy" van The Who werd Wilkes bekroond met een Grammy Award.