Jongen opgepakt die redder in elkaar sloeg

In Ranst is een 20-jarige jongeman opgepakt die vorige zondag een redder in elkaar zou hebben geslagen in het zwembad van Turnhout. Hij heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd en is onder voorwaarden vrijgelaten.
De redder had een 12-jarige jongen buitengezet omdat hij zich niet aan de regels hield. Volgens een getuige zou de redder zich daarbij agressief hebben opgesteld, maar dat is niet bevestigd. De jongen kwam daarop terug met zijn 20-jarige broer, die de redder in elkaar sloeg. De man houdt er een gebroken jukbeen en een gebroken voet op na.

Na het incident waren de jongens spoorloos, maar door een tip kwam de politie de verdachte toch op het spoor. De man, die bij het gerecht bekendstaat voor drugsfeiten, legde bekentenissen af, al zou er nog wel discussie zijn over wie er het eerst heeft geslagen.

De onderzoeksrechter heeft volgens de substituut van het parket van Turnhout, ernstig geaarzeld, maar dan toch beslist om de geweldenaar vrij te laten. "De man kan maandag starten bij een nieuwe werkgever en verklaarde dat hij de schade zal vergoeden", zo zei de substituut. "De rechter legde wel strikte voorwaarden op. De verdachte mag onder geen beding drugs of alcohol gebruiken en moet zich maandag in het justitiehuis in Antwerpen aanbieden voor een cursus agressiebeheersing."

Een tweede persoon die de dader vergezelde, werd eveneens geïdentificeerd, maar zou niet aan de feiten hebben deelgenomen.