Kandidaat-overnemers Opel krijgen twee dagen

Het moederconcern van Opel, General Motors (GM) heeft de kandidaat-overnemers voor Opel nog twee dagen de tijd gegeven om een definitief bod uit te brengen. Magna-Steyr, RHJ International en BAIC hebben daarmee nog tot 20 juli de tijd, zo heeft GM bekendgemaakt.
Duitsland, dat 1,5 miljard euro ter beschikking stelt voor de verkoop van Opel, heeft een duidelijke voorkeur voor de Canadees-Oostenrijkse bouwer van auto-onderdelen Magna-Steyr en zou er volgens sommige bronnen bij GM op aandringen Magna te kiezen als koper.

De Duitse staatssecretaris voor Economie Jochen Homann liet in een telefonisch interview weten dat Magna-Steyr een streepje voor heeft omdat het al het langst gesprekken voert met GM. Hij voegde er wel aan toe dat RHJ zijn achterstand aan het inhalen is. Het private investeringsfonds RHJ is gevestigd in Brussel en is een onderdeel van het Amerikaanse private equityfonds Ripplewood.

De derde kandidaat-overnemer, de Chinese autobouwer Beijing Auto Industry Holding Company (BAIC) is een buitenbeentje. Algemeen worden de kansen van BAIC laag ingeschat.