Man neergeschoten in een Brussels café

In een Brussels café is vannacht een man neergeschoten. Het slachtoffer kreeg in elk been een kogel en werd met twee open beenbreuken naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij zou niet in levensgevaar verkeren. Vermoedelijk ging het om een wraakactie. De dader is voortvluchtig.
De dader, een man van 33 jaar, stapte het café, waar nog zo'n 20 mensen aanwezig waren, binnen met een zwarte helm met zwart vizier. Hij ging doelgericht naar het slachtoffer. De schoten werden van zeer dichtbij gelost. Volgens de getuigen werden er vier schoten gelost, waarvan twee het slachtoffer raakten. De politie vond slechts drie kogelsporen terug.

Het slachtoffer werkt als portier in een Brusselse nachtclub. Het parket vermoedt dat er zich donderdagnacht in de nachtclub een incident heeft voorgedaan tussen het slachtoffer en de dader. De feiten van zaterdag zouden hiervan een gevolg kunnen zijn.