Noodweer eist minstens vijf mensenlevens

Het slechte weer in Europa heeft aan minstens vijf mensen het leven gekost. Vooral in Italië, Duitsland en Kroatië maakte het noodweer slachtoffers. In Oostenrijk is de omgeving van de stad Graz uitgeroepen tot rampgebied door overstromingen (foto).
In Kroatië is een toerist bij hevig onweer aan de Adriatische kust verdronken. De storm heeft ook verschillende schepen vernield. De kustwacht moest een aantal vakantiegangers van gestrande boten halen.
In La Spezia in Italië is een visser verdronken. Het noodweer zorgde ook voor aardverschuivingen. In Venetië zijn twee mensen om het leven gekomen toen hun huis instortte door zo'n aardverschuiving.

Ook in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt was er een aardverschuiving. Drie mensen zijn meegesleurd in een meer, ze zijn nog steeds vermist.

In Oostenrijk stierf een wandelaar na een val van 20 meter door een rukwind. De stad Graz is uitgeroepen tot rampgebied, omdat de plaatselijke rivieren buiten hun oevers zijn getreden. De bevolking is opgeroepen om hun kinderen niet alleen buiten te laten. Verschillende wijken zitten zonder stroom. Ook in buurland Hongarije waren er hevige onweders (kleine foto).