Terry de slak is de snelste/minst trage

En de winnaar is bekend: Terry de slak is vandaag tijdens de jaarlijkse slakkenrace in het oosten van Engeland tot de snelste slijmerd ter wereld uitgeroepen. Het dier haspelde de afstand van 33 centimeter af in twee minuten 43 seconden.
Dat is een gemiddelde van 0,0073 km/u of 7,3 meter per uur.

Het baasje van Terry is de 27-jarige verpleegster Claire Hopkins, die hem voor 20 pence had gekocht, kort voor de race, van de organisator Neil Riseborough.

Terry haalde het van elf andere dieren die in East Congham de finale na twaalf voorrondes hadden bereikt. Of iemand klacht indient wegens onregelmatig spurten is niet geweten. De winnaar kon wel niet het record van de Slakken Wereldbeker breken dat sinds 1995 op naam staat van Archie. Die had net iets minder dan twee minuten nodig voor de 33 centimeter. Vorig jaar had winnaar Heikki drie minuten twee seconden nodig.

Het "parcours" ligt op speciale, met olie behandelde tafels. De slakken moeten vanuit het midden om het eerst de rand van de tafel bereiken. Na verschillende eliminatierondes, krijgt de winnende slak uiteindelijk een zilveren beker gevuld met slablaadjes. Tot nog toe is geen enkele slak betrapt op het gebruik van doping.

lees ook