"Veel alleen zijn tijdens een sobere zomer"

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi (72) zou van de zomer de wilde feestjes aan zich laten voorbijgaan. Hij wil zijn leven beteren en op pelgrimstocht gaan naar het heiligdom van Padre Pio. Dat is vernomen van naaste vrienden van de Italiaanse premier, meldt Katholiek Nederland, de officiële internetsite van de Nederlandse bisschoppen.
Berlusconi is al maanden in opspraak door berichten over seksfeestjes en omgang met minderjarige meisjes. Zijn vrouw, Veronica Lario, wil daarom van hem scheiden.
In Villa Certosa, zijn luxueuze buitenverblijf op Sardinië , gaf de premier afgelopen zomer nog grootse feesten (foto) en ging hij geregeld tot het ochtendgloren naar de discotheek.

Enkele weken geleden had Berlusconi nog gezegd dat hij niet zou veranderen, want "de Italianen willen mij zo". Volgens naaste vrienden is hij nu tot inkeer gekomen en wil hij "de zomer op een sobere manier doorbrengen en veel alleen zijn". Zo wil hij in september op pelgrimstocht gaan naar San Giovanni Rotondo, het Zuid-Italiaanse heiligdom van de gestigmatiseerde kapucijn Padre Pio, die onder katholieke Italianen zeer populair is.