"Weeën tijdens de maanlanding"

Wij vroegen onze lezers welke herinneringen zij hadden aan de maanlanding 40 jaar geleden. Eén mevrouw kreeg haar weeën tijdens de uitzending. Ook in de materniteit wilde iedereen de maanlanding zien.
(A. Willems): Op 21 juli 1969 zat ik voor de tv de maanlanding te volgen. Toen zijn mijn weeën begonnen en de dag daarna had ik een pracht van een zoon, die is toen op de aarde geland.
(Karl Verlinde): Ik ben geboren op 18 juli 1969. Mijn moeder heeft mij altijd verteld dat toen de maanlanding op televisie werd vertoond, gans de materniteit was leeggelopen en iedereen (bezoekers, kersverse papa's en verpleegsters) naar die ene kamer ging in het ziekenhuis, waar de tv speelde. Enkel de mama's en baby's waren nog in de materniteit

Later (toen ik ongeveer 6 jaar was), probeerden mijn oudere broers mij wijs te maken, dat er op de maan vlagjes stonden met daarop de namen van kinderen die toen werden geboren (en dus zou mijn naam daar ook op staan). Ik vond het jammer dat dit achteraf niet waar bleek te zijn.

Meest gelezen