Auto rijdt in op een stoet in Duitsland

In de Duitse stad Menden, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, zijn twee mensen om het leven gekomen, toen een auto in een stoet reed. Veertien anderen raakten gewond, van wie zes zwaar. De slachtoffers zijn leden van een schuttersvereniging die haar zestigste verjaardag vierde.
De politie had de straat versperd voor de stoet van de plaatselijke schuttersvereniging. Het voertuig raasde vijftig meter door de menigte en ramde dan een politiewagen.

Vijf helikopters en zeven ziekenwagens met tien noodartsen werden ter plaatse gestuurd. De oorzaak van het drama is nog niet duidelijk. Een oudere man van ongeveer 80 jaar zou de controle over zijn wagen, een zwarte Mercedes, verloren zijn en zijn ingereden op de stoet. Er wordt niet uitgesloten dat de bestuurder, die het ongeval overleefde, een hartaanval kreeg.

Heel wat toeschouwers en deelnemers van de stoet waren in shock. Een team van psychologen bekommerde zich om hen.