Baby in de vondelingenschuif

In de Antwerpse deelgemeente Borgerhout is gisteren een baby gevonden in de vondelingenschuif van de organisatie Moeders voor Moeders. Het is de tweede keer dat iemand een baby in de schuif legt.
De baby werd gisterennamiddag rond 15.30 uur in de vondelingenschuif gelegd. Niemand heeft iets gezien. Het zou om een jongetje van ongeveer twee dagen oud gaan. Maandag wordt het overgebracht naar de kinderkribbe.
Het parket is nu op zoek naar de ouders. "Dat is een normale procedure", zegt Monica De Coninck van het OCMW van Antwerpen. "We hebben dat ook bij andere vondelingen gedaan, maar we hebben die twee keer niet gevonden."

In tussentijd wachten het OCMW en de vzw Moeders voor Moeders af en wordt er naar een pleeggezin gezocht. Als de ouders niet gevonden worden, wordt het kindje geadopteerd.

Het is de tweede keer dat een baby in de vondelingenschuif wordt gevonden. De eerste keer was op 17 november 2007. Het jongetje kreeg de naam Thomas De Kleine. Enkele maanden later werd de jongen opgenomen in een pleeggezin. De vondelingenschuif werd officieel geopend in 2000.