Carla Bruni zingt voor Nelson Mandela

De Italiaans-Franse Carla Bruni is samen met een aantal andere sterren opgetreden in New York ter ere van de verjaardag van Nelson Mandela. Hij werd gisteren 91, maar woonde de plechtigheid niet bij omdat zijn gezondheid te broos is. Bruni bracht haar grootste hit "Quelqu'un m'a dit" begeleid door de Britse gitarist Dave Stewart.
Het was de eerste keer voor Carla Bruni dat ze weer eens op een écht podium stond, na haar huwelijk met de Franse president Nicolas Sarkozy. Eerder al verscheen ze in het showprogramma van Jools Holland op de BBC, naast Metallica.

Verschillende sterren werkten mee aan de show om de 91-ste verjaardag van Nelson Mandela te vieren. Samen met de Britse gitarist Dave Stewart bracht Bruni haar hit "Quelqu'un m'a dit". Samen vertolkten ze ook "Blowin' in the Wind" van Bob Dylan, tot grote vreugde van het publiek.

Andere vertolkers waren onder meer Stevie Wonder, Alicia Keys, Gloria Gaynor, Queen Latifah en Aretha Franklin.

Mandela kon de plechtigheid zelf niet bijwonen. Zijn dokter raadde het hem af.