Abdelhaq Melloul-Khayari is opgepakt in Brussel

Een van de ontsnapte gedetineerden uit de gevangenis van Brugge, Abdelhaq Melloul-Khayari, is opgepakt in Brussel (archieffoto). Hij is overgebracht naar de gevangenis van Brugge en is na een lange ondervraging aangehouden door de onderzoeksrechter
Melloul-Khayari ontsnapte op 23 juli op een spectaculaire manier uit de gevangenis van Brugge, samen met Ashraf Sekkaki en Mohammed Johri. Kompanen hadden een helikopter besteld en gekaapt en die pikte het trio op tijdens hun wandeling op de binnenplaats van de gevangenis.
Afgelopen weekend werd Melloul-Khayari al onderschept op de Thalys van Brussel naar Parijs, nadat de douane gezien had dat hij een valse paspoort bij zich had. In Parijs kon hij echter opnieuw de benen nemen.

De politie kreeg dit weekend een tip dat hij terug op weg zou zijn naar Brussel en speciale eenheden konden hem vanochtend vroeg oppakken in een appartement in Sint-Jans-Molenbeek, samen met zijn broer en een andere verdachte. De arrestatie van zijn broer Redouan is overigens een meevaller, want ook hij werd gezocht door de politie.

Abdelhaq Melloul-Khayari werd naar de gevangenis in Brugge  overgebracht en daar langdurig ondervraagd door de onderzoeksrechter.  Die heeft de drie verdachten aangehouden. Vrijdag komen ze voor de raadkamer. 

Zat vorige week al achter bankoverval

Afgelopen weekend raakte bekend dat het ontsnapte trio al achter een bankoverval zat van vorige week in Retie. Melloul-Khayari en Sekkaki werden herkend door de bankbediende en staan ook herkenbaar op de beelden van de veiligheidscamera. Waarschijnlijk zaten ze ook achter bankovervallen in Antwerpen, Wuustwezel en Oud-Turnhout. Bij zijn arrestatie vanochtend had Melloul-Khayari een grote som geld op zak, wellicht afkomstig van die overvallen.