Bosbranden La Palma deels onder controle

De felle bosbranden op het Canarische eiland La Palma zijn voor een groot deel onder controle. Drie Belgen die vastzaten op het Canarische eiland La Palma als gevolg van de hevige bosbranden, landen vanmiddag in Eindhoven.

Spanje wordt deze zomer hard getroffen door bosbranden. Een tiental mensen kwamen daarbij al om het leven. Onder hen zijn zes brandweermannen. Zeker 2.000 hectare ligt al in de as en 4.000 mensen zijn geëvacueerd. Een deel van de bosbrand is nu onder controle dankzij lichte neerslag en een lage temperatuur. Maar in een ander deel blijft de brand voorlopig voortwoeden. Zo'n 200 brandweermannen en boswachters blijven de vlammen bestrijden.

Enkele Belgische toeristen zaten vast omdat de weg naar de luchthaven geblokkeerd was door hevige rook. Drie Belgen die met Thomas Cook in La Palma waren, landen straks in Eindhoven. Dertien passagiers die met Jetair reizen, zullen morgenavond in Brussel landen. Griekenland kampt intussen eveneens met bosbranden. Een felle wind bemoeilijkt de bluswerken in een gebied die bovendien nog eens moeilijk te bereiken is. Twee jaren geleden kwamen 77 mensen om het leven bij bosbranden in hetzelfde gebied.