Moeder verstopt cocaïne in luier van peuter

De Nederlandse marechausee heeft op Schiphol een Antilliaanse vrouw aangehouden die cocaïne in de luier van haar 2-jarige dochter had verstopt. Ook in haar eigen lichaam smokkelde ze drugs.

In het totaal had de vrouw ruim één kilo cocaïne verstopt. De vrouw, die van Curaçao naar Nederland was gevlogen, wilde niet meewerken aan een vrijwillige bodyscan omdat ze mogelijk zwanger zou zijn. Daarop werd besloten haar verder te onderzoeken, waarna de drugs werden aangetroffen.

182 bolletjes geslikt

De marechaussee maakte verder bekend dat vorige week een Surinaamse man werd aangehouden die 182 bollen cocaïne had geslikt. Die wogen per stuk 12 gram, waardoor het totaal uitkwam op bijna 2,2 kilo, een record voor een bolletjesslikker op Schiphol.

Hij moet die twijfelachtige eer wel delen met een man die eerder dit jaar werd opgepakt, met 218 bolletjes. Die waren kleiner, maar ook hij had zo'n 2,2 kilo drugs ingeslikt.

lees ook