Muyters en Milquet hebben "boeiend gesprek"

De Vlaamse minister van Werk, Philippe Muyters van N-VA (foto), heeft voor de eerste keer een ontmoeting gehad met zijn federale collega Joëlle Milquet (CDH). Ze zijn van plan om elkaar grondig te informeren over hun werkgelegenheidsbeleid.
Muyters wijst er wel op dat hij volledig zijn zelfstandigheid behoudt. "Het was een boeiend en constructief kennismakingsgesprek", zegt Muyters, "waar we vooral hebben afgesproken om elkaar te informeren zodat het beleid dat we hier in Vlaanderen voeren en het federale beleid maximaal dezelfde lijn hebben, of toch zeker geen tegenstellingen vertonen. Maar ieder werkt uiteraard vanuit zijn eigen bevoegdheid."
Of Muyters en Milquet in tijden van crisis niet vooral zouden moeten samenwerken? "Als we elkaar informeren en op elkaars ideeën commentaar geven, zal iedereen wijs genoeg zijn om te doen wat er te doen valt", zegt Muyters daarover. "Iedereen moet dat doen binnen de bevoegdheden zoals die vandaag vastliggen, in afwachting van meer bevoegdheden."

Het voorbije weekend raakte bekend dat minister Milquet (foto) nieuwe crisismaatregelen voorbereidt. Zo hoopt ze onder meer op een akkoord om 50-plussers op te nemen in het begeleidingsplan van de federale RVA. Aan Vlaamse kant bestaat de vrees dat Milquet in Vlaams vaarwater zou komen.