New Yorkse werkloze dagvaardt school

Een New Yorkse vrouw die maar geen werk kan vinden, heeft het college waar ze haar bachelordiploma behaalde, voor de rechter gedaagd.
De 27-jarige Trina Thompson startte vorige week een rechtszaak tegen het Monroe College in New York. De vrouw eist 70.000 dollar, het bedrag dat ze spendeerde aan schoolgeld om haar bachelordiploma informatietechnologie te behalen.

De vrouw, die in april afstudeerde, argumenteert haar rechtszaak met het feit dat ze nooit advies gekregen heeft van de dienst carrièrevoorbereiding op de school, wat haar nochtans beloofd was. "Ze hebben niet hard genoeg geprobeerd om me te helpen", zegt Thompson in The New York Post.

Volgens een woordvoerder van het Monroe College is de aanklacht van Thompson "volledig onontvankelijk". De school benadrukt dat ze wel degelijk de afgestudeerden helpt om werk te vinden. "Deze zaak verdient dan ook niet de minste aandacht", gaf de woordvoerder te verstaan.

lees ook