Postpakketje ophalen, pintje drinken

Bezoekers van Britse pubs kunnen voortaan ook postpakketten in de pub laten afleveren. Voor de klanten een gemak en voor de pubs een manier om uit de malaise te geraken.
De klanten kunnen het pakket aan de bar komen afhalen en vervolgens een pint drinken. "We hebben allemaal wel eens het probleem dat we een pakket verwachten, maar dat we niet weten wanneer het aan huis geleverd zal worden en of we dan wel thuis zijn", zegt Stuart Mills, bedenker van de pub-internetdienst www.useyourlocal.com. Meer dan 500 pubs hebben zich alvast voor het nieuwe initiatief aangemeld.
"Voor de meeste mensen ligt een pub dichterbij dan een postkantoor. Ook de openingsuren van een pub passen beter in het drukke leven van de mensen", zo zegt Mills. Op deze manier kan het aantal faillissementen teruggedrongen worden en wordt de pub weer het centrum van de gemeenschap.

Want dat de Britse pubs het dezer dagen niet gemakkelijk hebben, is overduidelijk. Elke week moeten ongeveer 50 pubs de deuren sluiten. Oorzaken zijn het goedkopere bier in de supermarkten en de economische crisis die de Britten doet bezuinigen.

lees ook