Vrouw krijgt schadevergoeding voor impotentie echtgenoot

Een Portugese vrouw heeft een schadevergoeding van 50.000 euro gekregen omdat haar man impotent is geworden na een arbeidsongeval.

Haar man, een 29-jarige vrachtwagenbestuurder, werd in 2001 aangereden door een van de vrachtwagens van zijn werkgever. De man kreeg daar toen, in een andere rechtszaak, al een schadevergoeding van 370.000 euro voor. Maar door het ongeval raakte de man ook impotent en raakte het seksleven met zijn vrouw in het slop. 

De vrouw trok naar de rechtbank voor een schadevergoeding. Zij argumenteerde dat het ongeval niet alleen gevolgen had voor haar man zelf, maar voor de hele familie.

"Ik zou liever arm blijven en heb het geld eigenlijk niet nodig. Geen geld in de wereld kan bovendien op tegen een goede gezondheid. Maar het verdict is correct", verklaarde de vrouw in de Portugese krant Publico. Toch vond ze dat de schadevergoeding nog hoger had mogen zijn.

lees ook