"Een speelplein is geen modeshow"

De Leuvense speelpleinen starten een sensibiliseringscampagne om kinderen te overtuigen niet in mooie kleren te komen spelen. Vaak blijven kinderen nu aan de kant staan omdat ze te nette kleren dragen om aan bepaalde spelletjes mee te kunnen doen.

"En we klimmen en we rollen en we sterven en we dollen... Op het speelplein hoort dat vuil erbij." Met dit lied willen de speelpleinen de ouders duidelijk maken dat kinderen zich kunnen vuilmaken op een speelplein. De ouders krijgen ook flyers mee naar huis.

"Op een speelplein wordt wel eens in de modder gespeeld en gaat al eens een scheurtje in de kleren zitten. We vinden dat dat moet kunnen. Het is tenslotte vakantie", zegt de Leuvense schepen Karin Brouwers (CD&V).

Volgens Brouwers moeten niet alleen de ouders, maar ook de kinderen gesensibiliseerd worden. "Want vaak zijn het ook de kinderen zelf die er als een poppetje willen uitzien. Maar een speelplein is geen modeshow."