Beyoncé en Lady Gaga favorieten van MTV

De Amerikaanse zangeressen Beyoncé en Lady Gaga hebben elk negen nominaties voor de MTV Video Music Awards 2009 in de wacht gesleept. Daarmee zijn ze de supergenomineerden voor de awardshow op 13 september.
De Amerikaanse muziekzender MTV heeft de genomineerden voor de MTV Music Video Awards 2009 bekendgemaakt. Lady Gaga en Beyoncé hebben negen nominaties gekregen.

Britney Spears is goed voor zeven nominaties en Kanye West, Eminem en Coldplay kunnen vier prijzen winnen.

De genomineerden voor de belangrijkste prijs, beste videoclip van het jaar, zijn Beyoncé (Ladies), Lady Gaga (Poker face), Britney Spears (Womanizer), Eminem (We made you) en Kanye West (Love lockdown).

In de categorie beste mannelijke video neemt Eminem het op tegen Kanye West, Jay-Z, T.I. en Ne-Yo. Katy Perry, Beyoncé, Kelly Clarkson en Lady Gaga maken kans op de prijs voor beste vrouwelijke video.

De Britse acteur en radiopresentator Russel Brand presenteert de show van de Amerikaanse muziekzender in New York. MTV brengt het evenement live op antenne op 13 september.