BNP Paribas laat de winst stijgen

De Franse bank BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,6 miljard euro geboekt. Dat is heel wat meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Tussen maart en juni rijfde BNP Paribas een nettowinst van 1,6 miljard euro binnen. Dat is 6,6% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en 3% meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

De winst ligt bovendien heel wat hoger dan wat analisten hadden verwacht. Topman Baudouin Prot (foto) liet zich dan ook ontvallen dat zijn bank "goedgeplaatst is om de uitdagingen van de huidige economische toestand aan te kunnen".

De meeste winst -ruim een miljard euro- komt uit de tak van het zakenbankieren, het bankieren voor andere banken en bedrijven dus. Ook in crisistijd doet die sector het goed als bedrijven extra kapitaal moeten ophalen.

De inkomsten van BNP Paribas lagen in het voorbije kwartaal 33% hoger dan in het tweede trimester van vorig jaar. Dat is vooral het gevolg van de overname van de Belgische en Luxemburgse filialen van Fortis Bank.