Film met Nand Buyl op Filmfestival van Locarno

De Belgische film "Gestreept" van Toon Mertens en Jonas Baeckeland is geselecteerd voor de kortfilmcompetitie op het Filmfestival van Locarno. Het filmfestival in Zwitserland gaat woensdag van start met de vertoning van de romantische komedie "500 days of summer" van Marc Webb.
"Gestreept" is een van de laatste films waarin de onlangs overleden Nand Buyl te zien is. De film vertelt het verhaal van acht personages die zich gevangen voelen in hun eigen stad en in hun eigen bestaan.

De regisseurs Toon Mertens en Jonas Baeckeland zullen hun film zelf voorstellen in Locarno. Naast Nand Buyl spelen onder anderen Raf Walschaert, Blanka Heriman, Ina Geerts en Jana Roos mee in de kortfilm van 21 minuten.

De 62e editie van het  internationale Filmfestival van Locarno gaat woensdag van start en loopt nog tot 15 augustus. Gedurende elf dagen zullen elke avond tot 8.000 toeschouwers op de Piazza Grande aan het Lago Maggiore in openlucht naar films van over de hele wereld kunnen kijken.

Op de affiche van het festival staan zeven debuutfilms, veertien premières en vier wereldpremières. In totaal zullen er 400 films te zien zijn.