Konijnen weggehaald uit doe-het-zelfzaak

In een doe-het-zelfzaak in Brugge zijn een aantal levende konijnen weggehaald. Een uitbater van een Gamma-afdeling had een paar konijnen in een hok gezet om zo de verkoop van konijnenhokken te promoten.
Enkele buurtbewoners vonden het echter niet kunnen dat de dieren in het volle zonlicht op de parking van de winkel werden geplaatst, enkel om de verkoop de stimuleren. Ook GAIA heeft al geprotesteerd.

De dienst Dierenwelzijn heeft contact opgenomen met de winkel. Hoewel er geen vergunning nodig is omdat de dieren niet verkocht worden, moet de uitbater zich toch aan de wetten van het dierenwelzijn houden. 

Zo moeten de konijnen genoeg eten en drinken krijgen en mogen ze niet de hele tijd in de zon zitten. De zaakvoerder heeft besloten om de dieren gewoon weg te halen.