Nieuwe films in de zalen vanaf woensdag 5 augustus

G.I.Joe: The rise of the cobra (VS)

regie: Stephen Summers
met: Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans, Sienna Miller
officiële websiteVan de Egyptische woestijn tot diep onder de poolijskappen gaat het eliteteam G.I. JOE met futuristische spionage- en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte wapenhandelaar Destro en de gevaarlijke organisatie COBRA om de wereld van totale chaos te redden.

Le hérisson (Fra)

regie: Mona Achache
met: Josiane Balasko, Anne Brochet, Garance Le Guillermic
Renée, een norse, alleenstaande vrouw is concierge in een luxueus appartementsgebouw in Parijs. Paloma, een 11-jarig intelligent meisje dat niet zo goed in haar vel zit, woont in hetzelfde gebouw. Wanneer de mysterieuze Japanner Kakuro Ozu er komt wonen, ontstaat er tussen hen een onverwachte vriendschap.

The haunting in Connecticut (VS)

regie: Peter Cornwell
met: Virginia Madsen, Elias Koteas
officiële website
De zoon van de familie Campbell, Matt, wordt behandeld voor kanker en het gezin verhuist om dichter bij het ziekenhuis te wonen.

Ze komen echter al gauw te weten dat hun bevallige nieuwe woonst, een Victoriaanse villa, een verontrustende geschiedenis kent : het was vroeger een mortuarium.

The brothers Bloom (VS)

regie: Rian Johnson
met: Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo
officiële website
De gebroeders Bloom zijn de beste oplichters van de wereld en hebben al miljoenen verdiend met hun complexe scenario's gebaseerd op lust en intrige.

Ze hebben besloten nog een laatste klus te doen: een mooie en excentrieke erfgename de tijd van haar leven bezorgen met een romantisch avontuur dat hen de hele wereld rondbrengt.

Prinses Lillifee (Dui)

regie: Ansgar Niebuhr
met: animatiefilm
In het magische koninkrijk Pinkovia regeert prinses Lillifee met magische hand. Iedereen houdt van Lillifee, overal waar ze gaat verspreidt ze schoonheid en blijdschap.

Samen met haar beste vriend, Pupsi het varken, vliegt ze door de lucht en laat ze een magisch spoor van roze, glinsterende vlindertjes en fonkelende sterretjes achter zich. Maar Lillifee ontdekt al gauw dat niet iedereen in Pinkovia gelukkig is.

La ventana (Arg/Spa)

regie: Carlos Sorin
met: Maria del Carmen Jimenez, Antonio Larreta, Alberto Ledesma
Antonio, een oude man, luistert in zijn haciënda in Patagonië naar de alledaagse geluiden en ontvangt toevallige bezoekers.

Maar het is een speciale dag: na vele jaren komt zijn zoon nog eens op bezoek. Alles moet perfect zijn. En in de tussentijd wacht hij.

Soi Cowboy (Tha/Eng)

regie: Thomas Clay
met: Pimwalee Thampanyasan, Nicolas Bro
Een corpulente Europeaan leeft in Bangkok samen met zijn zwangere Thaise vriendin. Het is een relatie zonder veel woorden. Zijn imposante lichaam contrasteert met haar tengere silhouet.

Hij overstelpt haar met cadeautjes, voornamelijk pluchen beestjes, en slikt Viagrapillen. Dankzij hem moet ze niet terug naar Soi Cowboy, de rosse buurt waar ze elkaar ontmoetten. Ze houdt wel van hem maar met hem vrijen blijft een opdracht.

Masangales (Uru/Bel)

regie: Beatriz Flores Silva
met: Antonella Aquistapache, Elisa Garcia Lester
Uruguay 1966. De invloedrijke politicus Aurelio neemt zijn buitenechtelijk dochtertje Masángeles mee naar zijn huis na de zelfmoord van haar moeder. Zijn vrouw Aurora zal dit nooit te boven komen.

Masángeles ondervindt snel dat ze zich in dit huis vol egoïsten maar beter kan aanpassen. Buiten heerst een burgeroorlog tussen amateuristische guerillero's en wrede militairen.