Noord-Korea laat journalisten vrij

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-il heeft twee Amerikaanse journalisten gratie verleend. Dat gebeurde naar aanleiding van het bezoek van de voormalige president Bill Clinton aan het land.
De Noord-Koreanen leken bijzonder blij met de komst van een ex-president, die ook nog eens de man is van minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Clinton werd met alle eer en bloemen onthaald op de luchthaven, en daarna ontvangen door de Koreaanse leider Kim Jong-il. Volgens de Koreaanse televisie bracht Bill Clinton daarbij zelfs een vriendschapsboodschap over van de Amerikaanse president Obama, maar dat wordt door het Witte Huis ontkend.

De twee journalisten waar het bezoek om draait, Laura Ling en Euna Lee, zijn allebei van Koreaanse afkomst. Ze waren tot twaalf jaar werkkamp veroordeeld, omdat ze het land illegaal zouden zijn binnengekomen vanuit China.