Politie zoekt drie ontsnapte gevangenen

De federale politie roept de hulp in van het publiek om de drie gevangenen die uit het gerechtsgebouw van Brussel zijn ontsnapt terug te vinden. Ze heeft een opsporingsbericht met foto's verspreid.
In het bericht waarschuwt de politie dat de drie gevaarlijk kunnen zijn. Wie hen gezien heeft of weet waar ze zijn ondergedoken, kan het gratis nummer 0800 91 119 bellen of naar opsporingen@politie.be mailen. De politie vermeldt erbij dat discretie verzekerd wordt.

Het gaat om Abdelhalim Akil (27, foto links),  Oussama Trimini Langeri (27, foto midden) en Youssef Oulad Haj Chaib (27, foto rechts).

De drie moesten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een gewelddadige homejacking in Londerzeel, op 27 november 2008. Daarbij bedreigden ze onder meer een kind van 3,5 jaar oud met een kalasjnikov.

Toen de gedetineerden rond 09.45 uur in zittingzaal 01.4 van het Brusselse justitiepaleis waren gebracht en hun handboeien waren losgemaakt, doken plots twee gemaskerde en gewapende mannen op die alle aanwezigen in de zaal dwongen op de grond te gaan liggen. Trimini, Oulad en Akil gingen er daarop vandoor.

Het volledige opsporingsbericht kan u hier vinden.