Speciale verlichting voor een mooie brug

De fietsbrug over de E40 in Wetteren heeft een speciale verlichting gekregen. Zo kan men ook 's nachts genieten van de architectuur van de brug.
De LED-verlichting aan de bogen van de brug hangt er nu al een paar weken. Afwisselend wordt er warm en koud licht op de donkerrode brug geprojecteerd. De ontwerpers willen zo het effect oproepen van een Japanse waaier die open en dicht gaat.

Een functie heeft de verlichting niet echt, bedoeling is gewoon de mooie brug ook 's nachts zichtbaar te maken. De brug in Wetteren is de eerste in ons land die op zo'n manier onder de aandacht wordt gebracht. De totale kostprijs bedraagt 150.000 euro.

Libert De Pestel van de administratie Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap is blij met de verlichting. "Wij dachten dat de brug architecturaal een hoogstandje was en het is uiteraard een herkenningspunt voor veel automobilisten die de weg gebruiken van en naar de kust", aldus De Pestel.