Drie doden bij brand in tuincentrum in Weelde

Bij een zware brand in het woongedeelte boven een doe-het-zelfzaak in Weelde, een deelgemeente van Ravels, zijn vanmorgen drie dodelijke slachtoffers gevallen. Het gaat om een man en een vrouw van zo'n 40 jaar en hun dochter van 18. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De brand brak uit rond 2 uur in het woongedeelte op de eerste verdieping van de doe-het-zelfzaak. "Het ging om een uitslaande brand en er waren heel snel vermoedens dat er nog mensen in het pand waren", zegt brandweercommandant Jos Dickens.

Uiteindelijk blijkt het te gaan om een man en een vrouw van midden de 40 en hun dochter van 18. Een tweede dochter was op het moment van de feiten niet thuis. Zij zat op kot te studeren voor haar tweede zit en wordt samen met familie opgevangen door slachtofferhulp.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De eerste verdieping van het gebouw is volledig uitgebrand. Het winkelgedeelte liep zware rook- en waterschade op.