Filipijnen nemen afscheid van Aquino

In de Filipijnse hoofdstad Manila is voormalig president Corazon Aquino begraven. Die is vorige week overleden aan de gevolgen van darmkanker. Ze was 76.
Er was veel volk komen opdagen op de afscheidsplechtigheid in de kathedraal van Manila. Onder hen was ook president Gloria Macapagal-Arroyo (foto links), de oud-presidenten Fidel Ramos en Joseph Estrada en de Oost-Timorese president Jose Ramos-Horta.
Opvallend was dat twee kinderen van voormalig dictator Ferdinand Marcos de plechtigheid bijwoonden. In 1986 maakten Cory Aquino en haar "People Power" een einde aan de dictatuur van Marcos en in 1983 vermoordden de soldaten van Marcos haar echtgenoot Benigno Aquino bij diens terugkeer uit ballingschap.

De afgelopen dagen zijn honderdduizenden Filipino's het stoffelijk overschot van Cory Aquino komen groeten. Ook vandaag waren duizenden mensen komen opdagen om een glimp op te vangen van de begrafenisoptocht. De kist van Aquino zal worden bijgezet in het graf van haar echtgenoot Benigno.