Gedaan met zomaar de clown uithangen

Een aantal clowns heeft een vereniging opgestart, de Belgian Magical Entertaining Clowns, die een kwaliteitslabel zal toekennen aan de "betere clown". Er is al een jury samengesteld die de clowns zal beoordelen en er zijn een aantal basisregels opgesteld.
Volgens de initiatiefnemers, clown Ronaldo en Pepe de Pipo, zijn van de honderd mensen die zich clown noemen er tachtig nep. Die charlatans zijn vaak hun carrière begonnen op een familiefeest waar ze "met een stuk in hun voeten de familie aan het lachen brengen". Dat maakt van iemand echter nog geen clown, zo zeggen ze in Het Laatste Nieuws.

Clowns die aanspraak willen maken op het kwaliteitslabel moeten zich aan een aantal eenvoudige regels houden. Zo mogen ze in het bijzijn van de kinderen niet roken, drinken of vloeken en niemand kwetsen met hun grapjes.

De vereniging start officieel pas volgende maand, maar kandidaten kunnen binnenkort al aan de selecties deelnemen om lid te worden en het kwaliteitslabel te krijgen.

De initiatiefnemers hopen nu dat de Belgische clowns "verlost geraken van de tientallen nepentertainers die onze naam oneer aandoen". En dat is nodig ook want: "Een zatte of kotsende clown op een verjaardagsfeestje, dat vergeet een kind van zijn leven niet."