Jackman heeft eindelijk rol in musicalfilm

De wens van Hugh Jackman (40) om in een musicalfilm te spelen, komt uit. De Australische acteur krijgt de rol van de 19e eeuwse circusartiest P.T. Barnum in "The greatest showman on earth". Tijdens de Oscaruitreiking dit jaar liet Jackman al zien dat hij kan zingen en dansen.
Jackman liet daarna verstaan dat hij graag eens zou willen meespelen in een musicalfilm.

De acteur is het meest bekend van zijn rol als Wolverine in de "X-men"-films, maar in 1999 speelde hij wel al mee in de televisieversie van de musical "Oklahoma!".  In 2004 kreeg hij een Tony Award voor zijn vertolking in de musical "The boy from Oz".  Begin dit jaar presenteerde hij de Oscaruitreiking. Hij  bracht er al zingend een ode aan de genomineerden.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames van "The greatest showman on earth" starten en wanneer de film in de zalen komt. Anne Hathaway zou de rol van de Zweedse zangeres Jenny Lind spelen, op wie Barnum verliefd was.