Oostenrijkse politie schiet jonge inbreker dood

De Oostenrijkse politie heeft afgelopen nacht een jonge inbreker van 14 jaar doodgeschoten. De jongen zou de agenten hebben aangevallen toen ze hem met zijn kompaan op heterdaad betrapten.
De agenten waren afgelopen nacht uitgerukt nadat een alarm was afgegaan in een supermarkt in Krems, een stadje op zo'n 70 kilometer van Wenen. Daar stonden de politieagenten naar eigen zeggen plots tegenover twee gemaskerde tieners. Volgens hen vielen de twee hen aan, waarop ze hun wapen trokken en vuurden op de jongens.

De 14-jarige jongen bezweek even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn kompaan van 16 jaar overleefde de schietpartij wel. De twee tieners waren nochtans ongewapend. Maar volgens een woordvoerder van de politie hadden ze een breekijzer en een schroevendraaier in hun handen, die wellicht op vuurwapens leken in het donker.

De woordvoerder voegde er aan toe dat de jonge inbrekers, beiden uit Krems, geen onbekenden zijn voor de politie.