Robbie Williams kondigt nieuw album aan

De Britse popster Robbie Williams heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album "Reality killed the video star" in november in de winkelrekken ligt. Zijn vorige cd, "Rudebox" dateert van 2006.
"Het is een album met de oude Robbie, de nieuwe Robbie en een Robbie die niemand eerder heeft gehoord", aldus Robbie Williams. De eerste single van het nieuwe album, "Bodies", wordt op 11 oktober uitgebracht.

"Reality killed the video star" werd geproduceerd door Trevor Horn, die eerder met Pet Chop Boys en Seal werkte. Robbie Williams herwerkte een nummer en draagt het op aan Michael Jackson. Hij riep daarvoor de hulp in van Don Black, de auteur van Jacksons hit "Ben".

Robbie Williams begon zijn carrière begin de jaren 90 bij de boysband Take That. Zijn eerste soloplaat "Life thru a lens" was niet meteen een schot in de roos, maar zijn tweede album "Angels" was een monstersucces. Met het nieuwe album wil de zanger opnieuw de status van "grootste popster in Groot-Brittannië" bereiken.