Waren er verschillende lekken over Fortis?

Rechter Christine Schurmans is in verdenking gesteld in de Fortis-zaak. Dat meldt de Tijd. De magistraat die het onderzoek naar het lek over het Fortis-arrest voert, heeft ook ontdekt dat er mogelijk verschillende lekken zijn geweest.
Schurmans onderzocht samen met twee andere rechters van het hof van beroep of de verkoop van Fortis aan BNP-Paribas door de Belgische overheid correct verlopen was.

Ze wordt ervan verdacht dat ze haar beroepsgeheim geschonden heeft. Ze zou via haar man informatie uit het onderzoek hebben gelekt aan toenmalig premier Yves Leterme (CVD&V) en minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V). Onder meer deze affaire leidde eind vorig jaar tot het ontslag van beide excellenties.

Intussen is het onderzoek ook uitgebreid. De rechter die het onderzoek voert, heeft namelijk sterke aanwijzingen dat er nog meer magistraten informatie hebben gelekt. Wie dat zijn, is niet duidelijk. Het onderzoek naar het Fortis-arrest verloopt via ingewikkelde procedures, omdat de magistraten zelf worden onderzocht.