Zwaar ongeval op E313 in Massenhoven

Op de E313 Hasselt-Antwerpen is net voor de afrit Massenhoven een zwaar verkeersongeval gebeurd. Zeven vrachtwagens reden er op elkaar in.
De botsing vond plaats rond 10.15 uur. Vijf mensen raakten gewond, twee van hen zijn er erg aan toe. Een chauffeur zat gekneld in zijn cabine, maar kon door collega's worden bevrijd nog voor de aankomst van de hulpdiensten.

De snelweg werd volledig afgesloten in de richting van Antwerpen. Het verkeer moest de E313 in Herentals-West verlaten. In de richting van Hasselt stond er een kijkfile.

Wegens het warme weer ging de brandweer zo snel mogelijk over tot het vrijmaken van de rijweg. Zo wou ze voorkomen dat mensen lange tijd vastzaten in de hitte. Iets voor 13 uur was de rijbaan vrijgemaakt. Er stond toen een file van 10 kilometer in de richting van Antwerpen.

Witte bestelwagen gezocht

De politie zoekt intussen getuigen van het ongeval. zou veroorzaakt zijn door de bestuurder van een witte bestelwagen die de eerste vrachtwagen de pas afsneed om nog snel de afrit te kunnen nemen. De bestuurder van de witte bestelwagen of getuigen kunnen bellen naar gratis nummer 0800 91 11 9.