"Maak overuren tot het weer wat koeler is"

De kans is groot dat het vandaag de warmste dag wordt van 2009. Met temperaturen van 30 graden en lokaal zelfs 32 graden moet het vorige record van 2 juli er wellicht aan geloven. Als de temperaturen onder het vriespunt dalen, dan trekken we een paar warme kleren aan om onszelf tegen de koude te beschermen. Maar wat doet u als het te warm wordt?
Drinkt u veel meer dan anders? Ligt de productiviteit op het werk gevoelig lager? Doet u alle rolluiken naar beneden om voor één dag een kluizenaarsbestaan te leiden? Vermijdt u moedwillig  lichamelijk contact omdat zweet nu eenmaal niemands beste vriend is?

Onderaan kan u lezen wat de bezoekers van onze website zoal doen in warme tijden. 


(Jelle Picalausa) Ik probeer de zon zoveel mogelijk te vermijden. In normale temperaturen sport ik veel, ga ik fietsen en joggen, maar vanaf 30 graden doe ik geen sport omdat ik dan veel te veel zweet.  Als ik buiten ga, ga ik boodschappen doen omdat het daar toch frisser is. Veel ijs eten helpt ook.


(Nico De Maeyer) Ik gebruik een voetbadje! Terwijl ik aan de pc werk laat ik mijn voeten rusten in koud water en dat koelt erg goed af, anders was het hier onhoudbaar. Er is namelijk geen airco op mijn arbeidsplaats.


(Julie Badisco) Ik doe een raam open, kijk naar de zon, verjaag de wespen en werk rustig verder met het geruis van de bomen op de achtergrond. Kortom, alles om niet op een luidruchtige, zweterige trein naar zee te moeten zitten. Op het werk is het veel rustiger en ze hebben er ook ijsjes!


(Eric Van der Hulst) Ik werk aan het zelfde tempo als normaal. Door de airconditioning hangt op kantoor al jaren dezeldfe lucht en je merkt totaal niet welke temperatuur het buiten is. Als je dan omstreeks 18.00u buiten stapt voel je het wel. De auto is ontzettend heet en je zonnebril brandt zich door je neus. De oplossing is eigenlijk eenvoudig: overuren maken tot het wat koeler is.
lees ook