De zomer is dodelijk voor elke gsm

Tijdens de zomermaanden begeven we ons massaal naar zee of naar andere plaatsen waar we ons met water kunnen verfrissen. Voor ons is dat ontspanning, maar voor onze mobiele telefoons betekent dit vaak het einde van hun telefonische carrière.
Uit een onderzoek van de Nederlandse provider Hi blijkt dat de zomer het gevaarlijkste seizoen is voor mobiele telefoons. Op de tweede plaats volgt de winter. Naast de traditionele defecten, zoals een batterij die geen teken van leven meer geeft of problemen met de software, ruilen de mobieltjes het eeuwige voor het tijdelijke doordat ze in het water belanden (22 procent), in het zand (9 procent) en zelfs in de wc (7 procent).
In vijftien procent van de bovenstaande gevallen speelt alcohol een rol. Opmerkelijk, de ongelukken die de gsm’s overkomen zijn in grote mate regiobepaald. Zo komen de mobiele telefoons in het westen van Nederland het meest aan hun einde na contact met water. In het zuiden van Nederland belandt er dan weer anderhalf keer zo vaak een glas drank over een gsm.

lees ook