Ferryboot kapseist bij eilandengroep Tonga

Bij de eilandengroep Tonga, in de Stille Oceaan, is gisternacht een ferryboot gekapseisd. Het ongeval gebeurde bij zwaar stormweer en heeft wellicht aan tientallen mensen het leven gekost. Nog 33 personen zijn vermist en 42 van de 75 mensen die aan boord aanwezig waren, zijn uit het water gered.
De reddingsboot "Pulupaki" komt aan in Pangai met een aantal overlevenden en een dode.
Bij de mensen die al in veiligheid zijn gebracht, zijn 17 passagiers en 25 bemanningsleden. In de kajuiten op het benedendek lagen meestal vrouwen en kinderen te slapen en kennelijk heeft niemand van hen het ongeval overleefd.
De ferry Princess Ashika stuurde gisteravond rond 23 uur noodsignalen uit. Drie schepen en een vliegtuig van de Nieuw-Zeelandse luchtmacht begonnen meteen aan de zoekactie.

Het gezonken schip was onderweg van Nuku'alofa naar Ha'afeva. Het is nog gissen naar de oorzaak van de schipbreuk. Overlevenden verklaarden dat de lading was beginnen schuiven, waardoor het schip instabiel was geworden.