Gent ontvangt cruisetoerist met open armen

De haven van Gent wordt alsmaar populairder als aanlegplaats voor cruiseschepen. Het aantal cruiseschepen dat Gent aandoet, is gestegen van 73 in 2005 naar ruim 200 vorig jaar. Voor dit jaar staat de teller intussen al op 147 schepen.
Gisteren is voor het eerst een cruisevaart van de Duitse maatschappij A-Rosa aangemeerd in Gent. Die grote maatschappij zal Gent twee keer per maand aandoen. Volgend jaar wordt dat wekelijks.

Sas Van Rouveroij (SP.A), de Gentse schepen van Haven, verwelkomt de cruisetoeristen met open armen. "Die toeristen zijn hier maar enkele uren, maar zullen vaststellen dat Gent een prachtige stad is, en dat geeft goesting naar meer."

Van Rouveroij hoopt dat de toeristen daarom later zullen terugkomen voor een citytrip, "om te zien dat Gent heel veel te bieden heeft".