Johri wordt voorlopig vastgehouden in Marokko

Mohammed Johri wordt voorlopig vastgehouden in Marokko. Hij is de tweede van de drie gevangenen van Brugge die weer is gevat. De drie ontsnapten twee weken geleden per helikopter, die besteld werd door de vriendin van Johri.
Vorig weekend was Abdelhaq Melloul Khayari al weer opgepakt in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Van de drie ontsnapten is nu alleen Ashraf Sekkaki nog voortvluchtig. Ook de jonge vrouw die de drie gedetineerden hielp ontsnappen, is nog op vrije voeten.

De 23-jarige Johri is opgepakt in de stad Berkane, in het noordoosten van Marokko, aan de grens met Algerije. Hij zou op weg zijn geweest naar familie.

Er moet nu eerst een officiële aanhouding worden uitgesproken voor Mohammed Johri. Pas daarna kan er over een uitlevering worden gepraat. Normaal gezien zal die procedure niet al te lang duren.

In vergelijking met de twee anderen die samen met hem ontsnapten uit Brugge, is Johri een kleine garnaal. Op zijn palmares staan vooral overvallen die hij in 2006 pleegde in de regio Antwerpen. In februari vorig jaar werd hij om die reden veroordeeld tot 5 jaar cel.