Ook SP.A tegen bonussen bij BNP Paribas

Ook SP.A-kamerlid Bruno Tuybens verzet zich tegen de bonussen die BNP Paribas uittrekt voor zijn medewerkers. De bank heeft daarvoor een miljard euro opzijgezet. Eerder had N-VA al vragen gesteld bij de bonussen.
Na de overname van Fortis Bank door BNP Paribas is de federale regering een belangrijk aandeeelhouder van de Franse bank.  Ze kan dus eisen dat het systeem van bonussen voor kortetermijnprestaties  wordt herzien.

Sinds de bankencrisis is er ook in ons land heel wat kritiek op de hoge bonussen voor bankiers. De bijzondere onderzoekscommissie voor de bankencrisis stelde eind april voor om de bonussen voor kortetermijnprestaties te verbieden. De federale regering sloot zich daar toen bij aan.

"Ik vind het een slecht signaal van het bedrijf dat het nu zegt dat  bonussen weer moeten kunnen", zegt Tuybens. "Ik denk dat er eerst diverse tientallen aanbevelingen in wetten moeten worden omgezet vooraleer dit weer kan".