Opsporingsbericht van Sekkaki en Deckers

Vandaag heeft het parket van Brugge bekendgemaakt dat Mohammed Johri afgelopen nacht is opgepakt en aangehouden in Marokko. Hij is een van de drie gangsters die op donderdag 23 juli met behulp van een helikopter wisten te ontsnappen uit de gevangenis van Brugge. Eerder werd ook al Abdelhaq Melloul Khayari opgepakt en aangehouden in Brussel. Enkel Ashraf Sekkaki en Lesley Deckers, die de gangsters hielp ontsnappen, blijven voortvluchtig.
De politie vraagt - op verzoek van onderzoeksrechter Koen Wittouck van Brugge - om volgende oproep te verspreiden:

De speurders weten intussen dat de bende zich tot eind juli heeft schuilgehouden in een hotel in Amsterdam (Nederland) en dat ze vorige week nog verscheidene gewapende overvallen hebben gepleegd in de provincie Antwerpen.
De gangsters werden gefilmd door bewakingscamera's bij het uitchecken van het hotel in Amsterdam op 29 juli. Het blijft nu uitkijken naar Sekkaki en Deckers.

Ashraf Sekkaki is 25 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en heeft kort zwart haar, een fijne snor en baard. Hij kan zich mogelijk vermommen met een bril en een pet. Sekkaki is gewapend en gevaarlijk.

Lesley Deckers is een blanke vrouw van 23 jaar oud. Ze is tussen 1m70 en 1m75 lang en is mogelijk gesluierd. De politie vraagt tevens uit te kijken naar de wagen van Lesley Deckers waarmee ze zich mogelijk verplaatsen. Het betreft een 4-deurs Peugeot 107 met Belgische nummerplaat YSF-042. De wagen is donkergrijs van kleur, bijna zwart.

Hebt u deze wagen gezien of weet u waar Sekkaki en Deckers zijn ondergedoken, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/91.119.

De bende is voortdurend op zoek naar nieuwe huurhuizen of appartementen waar ze kunnen onderduiken. De politie vraagt dan ook in het bijzonder aan eigenaars en verhuurders om bijzonder alert te willen zijn en vooral uit te kijken naar mevrouw Deckers die in de meeste gevallen als contactpersoon optreedt.

Tips zijn ook welkom via e-mail op volgend adres: opsporingen@politie.be