Schepen wil quads weg uit de hoofdstad

De Brusselse schepen van Mobiliteit Christian Ceux (CDH) wil het gebruik van quads, vierwielige motorvoertuigen, in de hoofdstad verbieden. Volgens de schepen staan ze synoniem voor gevaarlijk gedrag en voor overlast.
Ceux heeft burgemeester Freddy Thielemans (PS) gevraagd om daarvoor het politiereglement aan te passen. "De laatste jaren verschijnen er meer en meer quads in het straatbeeld van Brussel. Nochtans zijn deze voertuigen niet aangepast om te rijden in de stad", zegt Ceux.

"De quads staan synoniem voor gevaarlijk gedrag en voor overlast. Alleen moeten wij vaststellen dat er geen enkele regelgeving bestaat dat het gebruik van deze voertuigen in de stad verbiedt. Daarom is het nodig het gemeentelijk politiereglement aan te passen", luidt het nog.

De stad Antwerpen voerde onlangs al een verbod op quads in.