Treinrover Ronnie Biggs is vrijgelaten

In Groot-Brittannië is treinrover Ronald "Ronnie" Biggs vrijgelaten. Biggs slaagde er, samen met een 15-koppige bende, in om in 1963 bijna 3 miljoen euro buit te maken uit de posttrein van Glasgow naar Londen. Dat ging de geschiedenis in als "the Great Train Robbery".
De machinist raakte bij de treinroof in een schermutseling zwaargewond.
Verschillende leden van de bende, onder wie Biggs, liepen snel tegen de lamp. Maar Biggs ontsnapte en vluchtte naar Parijs, waar hij plastische chirurgie onderging.

Uiteindelijk kwam hij in Brazilië terecht, en daar leidde hij het leven van een jetset-figuur (kleine foto: Biggs met lingeriemodellen met Bobby-helmen). Hij zong ook even mee op een paar nummers van de Sex Pistols.

Acht jaar geleden leverde Brazilië hem toch uit aan Groot-Brittannië. Daar belandde hij meteen in de cel. Om humanitaire redenen laat de overheid de zwaar zieke, 80-jarige Ronald Biggs nu vrij.