Twitter gaat plat na een cyberaanval

De microblogsite Twitter is donderdag het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Daardoor was de populaire website ontoegankelijk voor miljoenen gebruikers.
Op de website van Twitter stond te lezen dat Twitter kampt met een "denial-of-service-aanval". Bij zo een aanval wordt de webserver gebombardeerd met zoveel verzoeken, dat de server overbelast geraakt.

In het verleden waarschuwden veiligheidsexperts al voor dergelijke aanvallen, die steeds vaker voorvallen. Toen Michael Jackson eind juni overleed crashte de netwerksite, omdat heel veel gebruikers hun berichten controleerden. Een test wees uit dat Twitter donderdagavond omstreeks 20 uur opnieuw bereikbaar was.

Via de microblogsite Twitter kunnen gebruikers na het aanmaken van een account korte berichten de cyberwereld insturen en reageren op de berichten van anderen. Onder anderen Demi Moore, Ashton Kutcher en wielrenner Lance Armstrong zijn fervente gebruikers.