Vijf doden bij bomaanslag in Afghanistan

In het zuiden van Afghanistan zijn vijf mensen om het leven gekomen bij een aanslag met een bermbom. Het gaat om mensen die op weg waren naar een trouwfeest.
De aanslag vond plaats in de provincie Helmand. Een grote groep mensen was met een tractor op weg naar een trouwfeest. Het voertuig reed op een bermbom. De explosie die daarop volgde kostte vijf mensen het leven. Vijf anderen werden gewond. Eerst was er sprake van 21 doden, maar dat aantal is later teruggebracht tot vijf.

Over twee weken zijn er presidentsverkiezingen in Afghanistan. In de aanloop van de stembusgang neemt het geweld tussen de westerse troepen en de taliban sterk toe. De opstandelingen zijn vastbesloten de verkiezingen te verstoren en hebben daarom het gebruik van bermbommen opgedreven.

Bij een NAVO-aanval in de naburige provincie Kandahar zijn vijf mensen om het leven gekomen. Een helikopter opende het  vuur op mannen die ervan verdacht werden wapens in een bestelwagen te laden. Volgens de lokale politie ging het om boeren die komkommers naar de stad wilden voeren.