Vuurdoop superrockgroep Them Crooked Vultures

De Amerikaans-Britse rockgroep Them Crooked Vultures heeft zijn eerste concert aangekondigd. De band is een project van drummer Dave Grohl (foto, vroeger Nirvana, nu Foo Fighters), gitarist Josh Homme (vroeger Kyuss, nu Queens Of The Stone Age) en bassist John Paul Jones (Led Zeppelin).
Them Crooked Vultures staat zondag voor het eerst op het podium in Chicago. Dave Grohl bracht het project vier jaar geleden voor het eerst ter sprake in een interview met het muziekblad Mojo.

Het eerste concert van Them Crooked Vultures ("'De Onbetrouwbare Aasgieren") vindt zondag plaats in zaal Metro in Chicago. De zaal heeft een capaciteit van 1.100 toeschouwers. De groep brengt in het najaar een album uit en zou ook al plannen hebben voor een tournee in Europa.

Dave Grohl en Josh Homme hebben in het verleden al samengewerkt. De drummer van Nirvana en frontman van Foo Fighters werkte mee aan "Songs for the deaf" van Queens Of The Stone Age, de band van Homme. Grohl werkte ook al samen met John Paul Jones van Led Zeppelin. John Paul Jones speelde basgitaar op het Foo Fighters-album "In your honor".